Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

Για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα | Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, να τους αλλάξουμε τα φώτα!

Ρολόι - μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος
Την ώρα που ο λαός παρακολουθεί μια ακόμα αποκρουστική και αποπροσανατολιστική «κοκορομαχία» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Έσχες του ενός και τα ακίνητα του άλλου, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν αυξήσεις στις τιμές για τον Ιούνιο, που φτάνουν μέχρι και το 70%

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό στα νησιά μας ήδη μετράνε μεγάλες απώλειες εξαιτίας της κατάστασης με τα δρομολόγια στην ακτοπλοΐα για να μη θιγούν τα κέρδη των εφοπλιστών,  το νέο χαστούκι στα λαϊκά νοικοκυριά ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος είναι αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», του χρηματιστηρίου Ενέργειας, της εγκατάλειψης των φθηνών εγχώριων πηγών.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υλοποιούν και στηρίζουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, και όλα τα άλλα κόμματά της, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας.

Οι μύθοι που σερβίρουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της καταρρέουν με πάταγο!

Η «πράσινη μετάβαση», που θα έφερνε τάχα καθαρότερη και φθηνότερη Ενέργεια, αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο: Φέρνει αυξήσεις και νέα «πράσινα» χαράτσια, για να είναι εγγυημένα τα κέρδη των ομίλων και οι αποδόσεις των «πράσινων» επενδύσεων.

Ο ανταγωνισμός που θα μείωνε τάχα τις τιμές, έκανε το ακριβώς ανάποδο. Σήμερα, που ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο μεταξύ των δεκάδων παρόχων, αλλά και ανάμεσα στα …πολύχρωμα τιμολόγια, οι τιμές ζαλίζουν και κάνουν τα νοικοκυριά να ασφυκτιούν.

Το χρηματιστήριο Ενέργειας και η διασυνδεσιμότητα των δικτύων, που θα άνοιγαν τάχα την «κλειστή» ελληνική αγορά προς όφελος των νοικοκυριών, αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για εταιρείες παραγωγούς και παρόχους, κόλαφος όμως για τις λαϊκές οικογένειες.

Οι πολυδιαφημισμένες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά κλπ), που θα έριχναν τάχα τις τιμές, αντικαθιστώντας το ακριβότερο φυσικό αέριο, έκαναν …μια τρύπα στο νερό, παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν ήδη κυριαρχήσει στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής.

Το ακριβότερο LNG που εισάγεται από τις ΗΠΑ, η απολιγνιτοποίηση προς όφελος των ΑΠΕτζήδων και οι κυρώσεις στη Ρωσία, εξαιτίας της σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, που στηρίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, έχουν οδηγήσει σε ακριβότερο ρεύμα, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τις τιμές βασικών αγαθών.

Αυτές είναι οι αιτίες της ακριβής Ενέργειας, που κρύβουν με τους ψευτοκαβγάδες τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι. Κι αυτές οι αιτίες δεν πρόκειται να εκλείψουν στις 10 του Ιούνη, αλλά θα οξύνονται και θα τροφοδοτούν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Νέα χρέη θα προστεθούν στα πάνω από 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο που είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί των νοικοκυριών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τους ξοφλήσουν…

Γι’ αυτό, το πραγματικό δίλημμα για το λαό μπροστά στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής είναι: Θα δώσει με την ψήφο του το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στα άλλα κόμματα να τον κοροϊδεύουν με πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και μπλε ανατιμήσεις, την ώρα που τα μονοπώλια της Ενέργειας κάνουν πάρτι κερδοφορίας στις πλάτες του;

Ή θα τους επιστρέψει την κοροϊδία και θα τους …αλλάξει τα φώτα, στέλνοντας μήνυμα με πιο δυνατό ΚΚΕ πως δεν ανέχεται να πληρώνει άλλο την Ενέργεια – εμπόρευμα για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων;

Να τους κοντύνουμε λοιπόν  και στην κάλπη! Για να πάρουν νέα ώθηση οι αγώνες της επόμενης ημέρας! ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ          

Σκόπελος,  04/06/2024

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: