Εύη Ταλαδιανου: Η πρώτη ψήφος σου να είναι κόκκινη, να είναι ΚΚΕ!

Εύη Ταλαδιανου: Η πρώτη ψήφος σου να είναι κόκκινη, να είναι ΚΚΕ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΥΗΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Νέα και νέα της Σκοπέλου, της Σκιάθου και της Αλοννήσου, μαθητές και φοιτητές,

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ξεχειλίζει η υποκρισία των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα -της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-, στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν ψήφους στη νεολαία τάζοντας pass και 150άρια…

Είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια παιδεία, που σε στέλνουν στην ουρά της ανεργίας ή με περιστασιακή απασχόληση σε εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα, που σε καλούν να στρατευτείς στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, που σου είπαν «πάμε κι όπου βγει»…

Είναι αυτοί που χρόνια τώρα αφήνουν τα σχολειά και τα πανεπιστημιακά κτίρια ασυντήρητα, με άθλια χρηματοδότηση, με τους σοβάδες να πέφτουν, με τα νερά της βροχής να κάνουν «πισίνα» τις αίθουσες, με κόφτη στη θέρμανση, χωρίς αντισεισμική προστασία και ελέγχους, για να εξοικονομούν κονδύλια για τους «επενδυτές»…

Τώρα ανησυχούν δήθεν για τους εισακτέους στα ΑΕΙ και το επίπεδό τους τα ίδια κόμματα που έχουν την ευθύνη για το σημερινό σχολείο, με ένα Λύκειο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο, με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό τους και τους γονείς σας να αιμορραγούν οικονομικά πληρώνοντας πάνω από 3 δισ. το χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους. Τα ίδια κόμματα αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν αριθμούς, που θα καλύπτουν κενές θέσεις στα ΑΕΙ ανάλογα με τα «θέλω» των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των οικογενειών τους.

Η ΝΔ επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής γιατί δεν ανέχεται οι νέοι με 8.000 μόρια να  περνάνε στο Πανεπιστήμιο, αλλά αποδέχεται με 8.000 ευρώ να φοιτούν σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, που πλέον με τους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ισότιμο με τα δημόσια Πανεπιστήμια! Έχει “όραμα” για πτυχία με αντίκρισμα, αλλά αφήνει δεκάδες Τμήματα και πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία δεν πρέπει να διεκδικείς σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ! Μιλά για “αριστεία”, αλλά με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων χιλιάδες άριστοι απόφοιτοι Ιατρικής και άλλων σχολών μεταναστεύουν στο εξωτερικό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ίδια ώρα που προτείνει διαφορετικό “κόφτη” με μόλις 10 επιλογές στο μηχανογραφικό! Ταυτόχρονα, η κα Λινού, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δηλαδή την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος!

Όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, όπως το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές. Απέρριψαν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των φοιτητών για σχολεία και Πανεπιστήμια με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, καθηγητές, υποδομές, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για να καταφέρουν οι νέοι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους είναι, ξανά, εκτός προεκλογικής συζήτησης! Όμως, οι χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για «σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» φωτίζουν τη δυνατότητα για ένα σύγχρονο σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη και ισότιμη μόρφωση χωρίς διακρίσεις, που θα τα βοηθά να ανακαλύψουν και να εξελίσσουν τις κλίσεις τους, να αναπτύσσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους δημιουργικά, όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν στην πορεία της ζωής τους. Οι χιλιάδες φοιτητές που φωνάζουν για «πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα» θέλουν ένα Πανεπιστήμιο στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής μας και το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμά τους με το πτυχίο τους, χωρίς το διαρκές κυνήγι πανάκριβων πιστοποιήσεων.

Νέα και νέε της Σκοπέλου και των Σποράδων, η αλήθεια είναι ότι όλους αυτούς τους φόβισες με τη συμμετοχή σου στις κινητοποιήσεις, την απαίτησή σου να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, που έκανες κουρέλι το αφήγημα για το «ανθρώπινο λάθος», που είδες ότι δίπλα σου υπάρχει το οργανωμένο εργατικό λαικό κίνημα και απέναντί σου όσοι υπηρετούν τους λίγους, που βάζουν τις ζωές της νεολαίας στο ζύγι των κερδών.

Το σύνθημα που φώναξες στη Σκόπελο και τα άλλα νησιά «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή» πρέπει να δυναμώσει!

Χιλιάδες φοιτητές το διατράνωσαν πριν λίγες μέρες ενισχύοντας το αγωνιστικό ρεύμα στα Πανεπιστήμια, αναδεικνύοντας σε πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική. Ηταν μια νίκη των φοιτητών, ένας σταθμός στην πάλη τους για σπουδές, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Τώρα μπορείς να τους στριμώξεις ακόμη περισσότερο! Δυνάμωσε το ΚΚΕ, το μοναδικό αντίπαλο δέος την πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, για να «πάμε αλλιώς»! Σε όλες τις κάλπες η νεολαία έχει μία επιλογή: Να δυναμώσει η αλήθεια, ο αγώνας, η αμφισβήτηση!

Να αλλάξουμε τις ράγες και όχι απλά το μηχανοδηγό του τρένου!

Σ΄ αυτόν τον αγώνα, την ελπίδα και την προοπτική κατατίθεται κάθε πρώτη κόκκινη ψήφος της νέας γενιάς!

Στις 21 του Μάη να νιώσουν μόνοι τους και
να χαμογελάσουμε όλοι μας, με δυνατό ΚΚΕ!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: