Κυριακή

01 Οκτωβρίου 2023

Εργατική Πρωτομαγιά 2023 | Στο δρόμο της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα, για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

Εργατική Πρωτομαγιά 2023 | Στο δρόμο της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα,
 για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!
1 ΜΑΗ 2023 – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ | Με τους εργάτες και τους λαούς που αγωνίζονται!

ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Αντιμέτωπη με τεράστιους και πρωτόγνωρους κινδύνους βρίσκει την εργατική τάξη η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Οι δυνάμεις της αντίδρασης και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης, το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα στο σύνολό του, έχουν εξαπολύσει μία ανελέητη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, βουλιάζουν την ανθρωπότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προωθούν τις πιο μαύρες και αντιδραστικές απόψεις, και ταυτόχρονα στήνουν το σκηνικό για ένα γενικευμένο πολεμικό μακελειό, μια πολεμική αναμέτρηση παγκοσμίων διαστάσεων. Βουτηγμένο σε μια ολόπλευρη κρίση, αυτό το σάπιο σύστημα, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, η μόνη «προοπτική» που μπορεί να δώσει είναι η επέκταση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, η φασιστικοποίηση και ο πόλεμος.

137 χρόνια από τον αγώνα των εργατών του Σικάγο για 8ωρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ξανά εδώ: Τα διαλυμένα ωράρια. Τα 9ωρα και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας. Οι μισθοί πείνας που δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μισοδουλειάς και της μαύρης εργασίας. Η διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης. Και σαν απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της ολομέτωπης και σφοδρής ταξικής επίθεσης, έρχεται ο νόμος Χατζηδάκη, η ποινικοποίηση του ταξικού συνδικαλισμού, των απεργιών και των αγώνων.

Ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη καλούνται να υπερασπιτούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.  Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με κανέναν άλλο τρόπο παρα μόνο με το να οργανωθούν, να αντισταθούν και να διεκδικήσουν. Να σταθούν απέναντι από τις δυνάμεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Να παλέψουν ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης και των ξένων αφεντικών της. Να βάλουν στην άκρη τις δυνάμεις του ρεφορμισμού και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να χαράξουν το δρόμο για την πραγματική προοπτική, προς την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.

ΚΚΕ (μ-λ)

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound