Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Δημ. Τσιμπανάκος: Να αποδεχθεί η κυβέρνηση την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της κύριας κατοικίας

Δημήτρης Τσιμπανάκος - υποψήφιος βουλευτής
Η αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής από όλα τα κόμματα συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ:

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που λήφθηκε με ταχύτητα ασφαλιστικών μέτρων, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στα funds για πλειστηριασμούς. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν απειλούνταν με τόσο μαζικούς πλειστηριασμούς. Ποτέ, όμως, δεν ήταν και τόσο απροστάτευτοι όσο σήμερα.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από έναν ανεπαρκή και αναποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό. Κανένας, άλλωστε, εξωδικαστικός μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει το κενό από την κατάργηση της προστασίας της κατοικίας και την εξάλειψη κάθε διαπραγματευτικής δύναμης των οφειλετών που η ίδια προκάλεσε.

Κατόπιν αυτών, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταθέτει και πάλι τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και τους εκβιασμούς των funds, όπως ίσχυε με το Ν. 3869/10 του ΠΑΣΟΚ, πριν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανοίξουν το δρόμο για τους πλειστηριασμούς.

Με την τροπολογία που καταθέτουμε, προτείνουμε τον καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων, την επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες και την προστασία της αγροτικής γης. Η αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από όλα τα κόμματα συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: