Πέμπτη

30 Νοεμβρίου 2023

Πλαστικά καπάκια | Μια σπουδαία πρωτοβουλία αποδίδει καρπούς

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» και οι εδώ εκπρόσωποι του, συγκέντρωνουν πλαστικά καπάκια.
Δωρεά του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Μια σπουδαία πρωτοβουλία αναπτύσουν εδώ και αρκετό καιρό ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» και οι εδώ εκπρόσωποι του, οι οποίοι συγκέντρωνουν πλαστικά καπάκια που «εξαργυρώνονται» σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αναπηρικα αμαξίδια για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Μια σπουδαία πρωτοβουλία αναπτύσουν εδώ και αρκετό καιρό ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» και οι εδώ εκπρόσωποι του κυρίες Λίτσα Γουλιέλμου και Πόπη Χαραλαμπίδου, οι οποίες συγκέντρωνουν πλαστικά καπάκια με την βοήθεια φορέων, μαθητών και κατοίκων του νησιού και τα μετέφερουν στον παραπάνω Σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του τα «εξαργύρωνει» σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αναπηρικα αμαξίδια για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» οι κυρίες Γουλιέλμου και Χαραλαμπίδου είπαν:
«Ευχαριστούμε όλους για την αλληλεγγύη που δείχνουν συλλέγοντας πλαστικά καπάκια. Με αυτή τη δράση ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» μπορέσε να αξιοποιήσει τα καπάκια και να προμηθεύσει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου με αναλώσιμα υλικα (πιεσόμετρα, θερμόμετρα κ.ά.) και δύο καροτσάκια μεταφοράς ασθενών.

Συνολικά χρειάστηκαν για την αγορά τους 4,5 τόνοι πλαστικά καπάκια [1,5 τόνος αντιστοιχεί σε 150 μεγάλες μαύρες σακούλες και καθε σακούλα ζυγίζει περίπου 10 κιλά].

Ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Hellenic Seaways και ΑΝΕΣ (Πρωτεύς) που εδώ και περίπου 5 χρόνα μεταφέρουν από την Σκόπελο στον Βόλο αφιλοκερδώς τα πλαστικά καπάκια.»

Η προσπάθεια συλλογής πλαστικών πωμάτων από εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, καπάκια από διάφορες συσκευασίας (ακόμα και από σωληνάρια οδοντόπαστας, κέτσαπ και ό,τι άλλο) συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Όσοι θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια προστασίας του Περιβάλλοντος, αλλά και προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, μπορούν να συγκεντρώνουν καπάκια κάθε είδους και να τα μεταφέρουν στα σημεία: Γυμνάσιο, Λύκειο και Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Περισσότερες πληροφορίες στις κυρίες Γουλιέλμου και Χαραλαμπίδου, οι οποίες εκπροσωπούν τον Σύλλογο «Η Αργώ» στη Σκόπελο.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound