Πέμπτη

30 Νοεμβρίου 2023

Με συνέργεια η διάσωση μικρής θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Σκοπέλου

Διάσωση θαλάσσιας χελώνας στη Σκόπελο
Αισθήματα χαράς και ικανοποίησης ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα της ομάδας για το αίσιο τέλος, όταν με συνέργεια έσωσαν μία μικρή θαλάσσια χελώνα, η οποία ήταν αιχμαλωτισμένη σε ένα τμήμα από τσουβάλι πλαστικής λινάτσας.

Η άτυχη νεαρή χελώνα, η οποία μπλέχτηκε σε πλαστική λινάτσα, παγίδα θανάτου για θαλάσσια ερπετά, θηλαστικά και πτηνά, έπλεε παγιδευμένη και ανήμπορη στην παραλία της Αμπελικής και ο μαρτυρικός θάνατός της ήταν θέμα ημερών.

Την χελώνα εντόπισε η κα Isabel, η οποία επισκέπτεται την Σκόπελο κάθε χρόνο και μη μπορώντας να δράσει μόνη της ζήτησε βοήθεια από την Δήμητρα και τον Θέμη, οι οποίοι περνούσαν από το σημείο και όλοι μαζί κάλεσαν στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου, τα οποία ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε και ο Ivan, έμπειρος κτηνίατρος και φίλος της Δήμητρας και του Θέμη, ο οποίος έφθασε σε χρόνο ρεκόρ από τον Πάνορμο και δεν δίστασε να κολυμπήσει και να βγάλει την παγιδευμένη χελώνα στην ακτή.

Αμέσως άρχισε η διαδικασία απελευθέρωσης του θαλάσσιου ερπετού, όπου με ένα κοπίδι και με χειρουργική ακρίβεια ελευθερώθηκε το πτερύγιο από την πλαστική λινάτσα και μετά από εξέταση του Ivan, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν έχει τραύματα, πραγματοποιώντας ένα μεγαλοπρεπές μακροβούτι επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον, σοφότερη από την πρόσφατη περιπέτειά της.

Συγχαρητήρια στην ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον και έδρασε άμεσα, όπως στην κα Isabel, η οποία εντόπισε την χελώνα, στην Δήμητρα και τον Θέμη, στον κτηνίατρο Ivan και στα στελέχη του Λιμενικού Τμήματος, που βρέθηκαν στον τόπο του περιστατικού.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound