Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Ο ιός του Δυτικού Νείλου καλπάζει στη Θεσσαλία. Περιφέρεια και Κυβέρνηση, δεν έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Κουνούπι | Ιός του Δυτικού Νείλου
Οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Λάρισας τέθηκαν αιμοδοτικά σε καραντίνα.

Ο Ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και ειδικότερα στη Θεσσαλία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, εμφανίζει πολύ αυξημένα κρούσματα που ορισμένα χρειάστηκε  να νοσηλευτούν με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης του ιού σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας και να έχουμε ένα θάνατο, ενώ οι Π.Ε Καρδίτσας και Λάρισας τέθηκαν αιμοδοτικά σε καραντίνα.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Θεσσαλία, αναδεικνύει την ανάγκη για εγρήγορση όλων των κρατικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με διαρκείς δειγματοληψίες, αεροψεκασμούς, επίγεια αντιμετώπιση, παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας στις περιοχές υψηλού κινδύνου, καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Περιφέρεια σχετικά με τα μέτρα αυτοπροστασίας. Η διοίκηση της Περιφέρειας να απαιτήσει άμεσα τη στελέχωση όλων των υγειονομικών υπηρεσιών από το Υπουργείο Υγείας.

Η διοίκηση του κ. Αγοραστού έχει την πρώτη ευθύνη για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και φέτος στο πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών στην περιοχή μας, αφού για μια ακόμα χρονιά το Πρόγραμμα αποδεικνύεται ελλιπές, με ελάχιστες και αναποτελεσματικές τις όποιες προνυμφοκτονίες έγιναν από την άνοιξη, κάτι που έχει αναδείξει επανειλημμένα η «Λαική Συσπείρωση» καταθέτοντας παράλληλα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αποτελεσματική οργάνωση της κωνοποκτονίας και όλων των άλλων ψεκασμών από υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι από ιδιώτες.

Η πολιτική επιλογή να παραμένουν υποστελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, χωρίς μέσα και πόρους και το Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών να ανατίθεται σε ιδιωτικές εταιρείες, βαραίνει τη διοίκηση Αγοραστού, αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΖΑ, Κουρέτα, Ελληνικής Αυγή, που συμφωνούν σε αυτή την πολιτική.

Η αλήθεια είναι ότι η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού της Θεσσαλίας δεν αποτελεί προτεραιότητα των μηχανισμών ούτε του κεντρικού, ούτε του τοπικού κράτους. Ο λαός της Θεσσαλίας πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και με τη δράση και την ψήφο του να καταδικάσει αυτούς που τον αφήνουν απροστάτευτο για να τα δίνουν όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό παραμένει το κεντρικό δίλημμα και κριτήριο και στις τοπικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη.

Τάσος Τσιαπλές,

υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: