Τετάρτη

06 Δεκεμβρίου 2023

Κολωνός | ΟΓΕ | Κινητοποίηση για ολόπλευρη στήριξη στα παιδιά θύματα

Συγκέντρωση ΟΓΕ στον Κολωνό.
Συγκέντρωση από την ομάδα γυναικών Σεπολίων - Κολωνού για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Την «κοινωνία της εκμετάλλευσης», η οποία «γεννάει τέρατα» κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα του κατ' εξακολούθηση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού, η Ομάδα Σεπολίων-Κολωνού της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση», απαιτώντας παράλληλα στήριξη και προστασία κάθε παιδιού.

Με την κινητοποίηση που κάλεσε η Ομάδα Γυναικών, στη γειτονιά που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω των φριχτών καταγγελιών, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν ολόπλευρη στήριξη και προστασία των παιδιών που πέφτουν θύματα της νοσηρής κατάστασης που διαμορφώνουν μια σειρά παράγοντες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του καθ’ ομολογία βιαστή της 12χρονης και ολοκληρώθηκε με πορεία που κατέληξε στο μετρό των Σεπολίων.

«Δωρεάν δομές για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας», φώναξαν. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες τους, οι φορείς κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί, στο ίδιο σημείο (Ξανθίππης και Δράμας).

Οι υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης «αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των παιδιών», τονίζει η Ομάδα της ΟΓΕ στην ανακοίνωση που μοίρασε στην παρέμβαση.

«Αποτελούν την άλλη όψη της βίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες και αρρωστημένες αξίες της, την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους, τη φτώχεια που ολοένα και αγγίζει περισσότερες οικογένειες», προσθέτει.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound