Κυριακή

23 Ιουνίου 2024

Ο «βασιλιάς», το επιτελικό κράτος για το οποίο κομπάζουν οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, αποδεικνύεται «γυμνός»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Σποράδων, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων Π.Ε. Λάρισας
Κακοκαιρία στην Μηλίνα Πηλίου. Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
...αντί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα (καθαρισμός φρεατίων, δημιουργία αναχωμάτων για την υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων, κτλ), ο κρατικός και δημοτικός μηχανισμός περιορίστηκε στα μηνύματα του «112» και σε εκκλήσεις.

Λίγες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα λαϊκά στρώματα του Βόλου και της Μαγνησίας βρίσκονται αντιμέτωπα με μια νέα συμφορά από τις νεροποντές και τις πλημμύρες. Βλέπουμε τα σπίτια μας να καταστρέφονται, τα δημόσια δίκτυα υποδομών να μην μπορούν να λειτουργήσουν υποτυπωδώς για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού, τις αναγκαίες προμήθειες (νερό, γάλα, τρόφιμα, κτλ) να είναι δυσεύρετες. Ο «βασιλιάς», το επιτελικό κράτος για το οποίο κομπάζουν οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, αποδεικνύεται «γυμνός» όταν είναι να προστατεύσει το λαό.

Ενώ εδώ και μέρες υπήρχαν προβλέψεις από την μετεωρολογική υπηρεσία για πολύ έντονες βροχοπτώσεις στον Βόλο και σε ολόκληρη την Μαγνησία, αντί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα (καθαρισμός φρεατίων, δημιουργία αναχωμάτων για την υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων, κτλ), ο κρατικός και δημοτικός μηχανισμός περιορίστηκε στα μηνύματα του «112» και σε εκκλήσεις.

Τις μέρες αυτές οι συνάδελφοι στην πόλη του Βόλου, στο παραθαλάσσιο μέτωπο, στον κάμπο, στον ορεινό όγκο, στα νησιά, σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες και τα συνεργεία πρώτης γραμμής, που είναι μονίμως υποστελεχωμένες, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφών, για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας με κάθε δυνατό τρόπο.

ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: