
Παραδοσιακή γεύση και κέφι στη Σκόπελο: Η Γιορτή της σκοπελίτικης Τυρόπιτας
Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με άφθονο δωρεάν κρασί και τσίπουρο, μουσική και χορό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με άφθονο δωρεάν κρασί και τσίπουρο, μουσική και χορό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η παρουσία μας στην έκθεση είναι μια πράξη στήριξης προς μια σπουδαία δημιουργό αλλά και προς έναν πολιτισμό που αξίζει να διατηρηθεί. Ας περιηγηθούμε μαζί μέσα από τους πίνακές της σε μια Σκόπελο αλλοτινή, γεμάτη συναισθήματα, νοσταλγία και φως…
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, καθημερινά 18:00 – 20:00, και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης, με σκοπό τη συντήρηση του ναού του Αγίου Μιχαήλ
…Φέτος, κάτι λείπει. Ο Βασίλης «έφυγε» πριν πέντε μήνες και η Μαρία ήρθε μόνη της. Άφησε πίσω τα πολύχρωμα ρούχα των Ρομά και φόρεσε μαύρα. Μα κάθε πλεκτό της φέρει ακόμη μέσα του τη μνήμη, τη συντροφικότητα, τη σιωπηλή αντοχή.
Στη Σκόπελο, η Αποκριά δεν είναι μόνο χοροί και μασκαρέματα, αλλά και γεύσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά αυτής της περιόδου είναι το ρυζόγαλο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού της Τυρινής.
Φέτος, η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Κανείς δεν κατάλαβε αν η Μονή πανηγύριζε. Καμία πρόσκληση, καμία ανακοίνωση, κανένα κάλεσμα για τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.
Στις 30 Νοεμβρίου είναι του Αγ. Ανδρέα, συνήθως έχει παλιόκαιρο, πολύ αέρα και κρύο, και ο κόσμος λέει «ο Αγι Αντριάς ξαγνάντησε, τα σίδερα ροκάνισε»!
Πλήθος κόσμου απόλαυσε ανήμερα της Ανάληψης το έθιμο αγιασμού των αλόγων, με ρίζες βαθιά μέσα στο χρόνο, που αναβίωσε στα Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Η ιστορία λέει πως το κρασί στη Γλώσσα Σκοπέλου ήταν άφθονο, σε αντίθεση με το νερό! Οπότε οι νοικοκυρές έπρεπε να πιάσουν σειρά στη βρύση Ροιούς για νερό. Αράδα δηλαδή.
Ένα στάδιο πριν την εγγραφή της στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας βρίσκεται η παραδοσιακή μικροναυπηγική της Οικογένειας Μπουνταλά.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με άφθονο δωρεάν κρασί και τσίπουρο, μουσική και χορό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η παρουσία μας στην έκθεση είναι μια πράξη στήριξης προς μια σπουδαία δημιουργό αλλά και προς έναν πολιτισμό που αξίζει να διατηρηθεί. Ας περιηγηθούμε μαζί μέσα από τους πίνακές της σε μια Σκόπελο αλλοτινή, γεμάτη συναισθήματα, νοσταλγία και φως…
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, καθημερινά 18:00 – 20:00, και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης, με σκοπό τη συντήρηση του ναού του Αγίου Μιχαήλ
…Φέτος, κάτι λείπει. Ο Βασίλης «έφυγε» πριν πέντε μήνες και η Μαρία ήρθε μόνη της. Άφησε πίσω τα πολύχρωμα ρούχα των Ρομά και φόρεσε μαύρα. Μα κάθε πλεκτό της φέρει ακόμη μέσα του τη μνήμη, τη συντροφικότητα, τη σιωπηλή αντοχή.
Στη Σκόπελο, η Αποκριά δεν είναι μόνο χοροί και μασκαρέματα, αλλά και γεύσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά αυτής της περιόδου είναι το ρυζόγαλο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού της Τυρινής.
Φέτος, η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Κανείς δεν κατάλαβε αν η Μονή πανηγύριζε. Καμία πρόσκληση, καμία ανακοίνωση, κανένα κάλεσμα για τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.
Στις 30 Νοεμβρίου είναι του Αγ. Ανδρέα, συνήθως έχει παλιόκαιρο, πολύ αέρα και κρύο, και ο κόσμος λέει «ο Αγι Αντριάς ξαγνάντησε, τα σίδερα ροκάνισε»!
Πλήθος κόσμου απόλαυσε ανήμερα της Ανάληψης το έθιμο αγιασμού των αλόγων, με ρίζες βαθιά μέσα στο χρόνο, που αναβίωσε στα Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Η ιστορία λέει πως το κρασί στη Γλώσσα Σκοπέλου ήταν άφθονο, σε αντίθεση με το νερό! Οπότε οι νοικοκυρές έπρεπε να πιάσουν σειρά στη βρύση Ροιούς για νερό. Αράδα δηλαδή.
Ένα στάδιο πριν την εγγραφή της στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας βρίσκεται η παραδοσιακή μικροναυπηγική της Οικογένειας Μπουνταλά.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.