Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Συνταξιούχοι: Καμία αναμονή – καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση!

Συνταξιούχοι σε διαδήλωση
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις πρακτικές των λεγομένων αυξήσεων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά οδηγούν στην παραπέρα μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων αυξήσεων, όπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πήραν καμιά αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και δεν θα παίρνουν αύξηση όσο αυτή παραμένει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μας δοθούν όσα μας έκλεψαν!

Ανακοίνωση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης έβγαλε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλοντας  την αντισυνταξιουχική πρακτική που στέλνει τους συνταξιούχους ξανά στη δουλειά και από εκεί στον τάφο, γιατί αυτά που τους έμειναν από τις αρπαγές δεν τους φθάνουν να ζήσουν.

Η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

«Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν μέσα από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύοντας κυβέρνηση ξανά αυτοδύναμη τη ΝΔ. Oι συνταξιουχικές οργανώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και την προεκλογική, δεν σταμάτησαν ούτε για μια στιγμή με όσα μέσα διαθέτουν να ενημερώνουν τους συνταξιούχους με τις θέσεις τους για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης που ζούμε από τις θανατηφόρες περικοπές που έχουμε υποστεί σε όλα μας τα δικαιώματα.

Μετά από τις συναντήσεις μας με τα κόμματα της Βουλής κάναμε επίσης καθαρό ότι στα προγράμματα των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δεν χωράνε τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων που είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έχουν δεχθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το πώς αυτές πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται.

Με σαφήνεια, προεκλογικά επισημάναμε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μέσα από τις επικείμενες εκλογές θα έπαιρνε τη σκυτάλη από την προηγούμενη να συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό αντισυνταξιουχικό δρόμο και θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί αυτό απαιτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στην κυβέρνηση πραγματικός κυβερνήτης θα είναι το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι απαιτήσεις της επενδυτικής βαθμίδας που τα κόμματα αυτά έχουν αποδεχθεί και εφάρμοσαν.

Ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται, αφού η κυβέρνηση με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει και θα αξιοποιήσει όλο το αντισυνταξιουχικό νομικό πλαίσιο, που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν και έχει αφανίσει τις συντάξεις μας, όλα τα δικαιώματά μας, αύξησε τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια και πολλά άλλα. Και αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια φτωχοποίησαν τους συνταξιούχους, έρχεται η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος να “ευεργετήσει”, όπως λέει, τους συνταξιούχους, γιατί θα συνεχίσει, μετά την εξαθλίωση που έχουν δεχθεί, να τους στέλνει στην δουλειά στα εβδομήντα τους χρόνια δίχως τα λεγόμενα πέναλτι, αν βέβαια αυτοί θέλουν, όπως υποκριτικά υποστηρίζει.

Θεωρούμε όλη αυτή την πρακτική της κυβέρνησης προκλητική και απαράδεκτη, γιατί προσπαθεί μέσα από μια αισχρή υποκρισία και προπαγάνδα να πείσει ότι αυτό που οδηγεί τους γέροντες ξανά στη δουλειά είναι η θέλησή τους και όχι η τραγική φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση, αποτέλεσμα των αντισυνταξιουχικών μέτρων που έχουν δεχθεί και τους έχουν εξαθλιώσει και τώρα ψάχνουν πώς θα ζήσουν, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα και να αποδώσει στους συνταξιούχους όσα με τη βία τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις τούς στέλνει ξανά στη δουλειά και από εκεί στον τάφο, γιατί αυτά που τους έμειναν από τις αρπαγές δεν τους φθάνουν να ζήσουν.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όλη αυτή την αντισυνταξιουχική πρακτική και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Όλα αυτά που έχουν αρπαχτεί και έχουν πληρωθεί με τη δουλειά τους σε όλο τον βασανιστικό εργασιακό τους βίο.

Να αποδώσει τις περικοπές στις σφαγιασμένες συντάξεις, κύριες, επικουρικές, τα πληρωμένα δώρα μας, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την καταβολή των αναδρομικών μας, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία, την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ όπως αυτό έχει ψηφισθεί με βάση τον νόμο 4670/20. Την πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών, το άνοιγμα νοσοκομείων, δομών Υγείας, τη δημιουργία δημόσιων δομών ευγηρίας. Ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι χρειάζεται να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις των σύγχρονων αναγκών μας, σε ό,τι έχουμε με το αίμα και τη δουλειά μας πληρώσει, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, στο ληστρικό κράτος και τις κυβερνήσεις που για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων μας ληστεύουν.

Εκφράζουμε επίσης την αντίθεσή μας στις πρακτικές των λεγομένων αυξήσεων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά οδηγούν στην παραπέρα μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων αυξήσεων, όπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πήραν καμιά αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και δεν θα παίρνουν αύξηση όσο αυτή παραμένει. Κανένας συνταξιούχος δεν πήρε αύξηση στην επικουρική του σύνταξη. Όσοι πήραν κάποια αύξηση αυτή είναι πολύ κατώτερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό και αφού πέρασαν τον φορολογικό συντελεστή ένα μεγάλο μέρος τους θα το πάρει η εφορία. Όσοι πήραν λογιστική αύξηση, είχαν προσωπική διαφορά και πέρασαν το φράγμα του ΑΚΑΓΕ σε αυτούς προστέθηκε νέα μεγαλύτερη προσωπική διαφορά και δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση. Όλα αυτά τη στιγμή που ο πληθωρισμός και ακρίβεια έχουν απογειωθεί.

Απορρίπτουμε τις πρακτικές και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Δεν θα της επιτρέψουμε να αντιστρέψει την αλήθεια που ζούμε και βιώνουμε με ψέματα και μισές αλήθειες. Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συμμετοχή, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των καιρών, η δοκιμασμένη πείρα της ζωής και των αγώνων που αποτέλεσαν τη δύναμη όλων των μέχρι σήμερα κατακτήσεων. Σε αυτό τον δρόμο οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία να δυναμώνουν την πάλη τους και να αποτελούν την πραγματική αντιπολίτευση στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα, τη δύναμη εκείνη που θα επιβάλει το δίκαιο για μια καλύτερη ζωή.

Θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, των εγγονών μας που έρχονται να εργασθούν με ακόμη χειρότερους όρους εργασίας, ωραρίων, αμοιβών. Στο πλευρό όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς. Μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται σε όλα τα μετερίζια του αγώνα για όλα τα δικαιώματα που θα μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, που μπορούμε να την έχουμε με βάση τον πλούτο που έχουμε παράξει και αυτόν που σήμερα οι εργαζόμενοι παράγουν.

Καμία αναμονή – καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.

Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 12-07-2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: