Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων | Εκλογές την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου
Το Δ.Σ. καλεί τους συνάδελφους οικοδόμους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου από τις 17:00 - 21:00, για να εκλέξουν νέα Διοίκηση.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, κατά την οποία εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή, υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για νέα Δ.Σ., ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ευάγγελος Κορέντης αναφέρθηκε στο έργο και τα επιτεύγματα της διοίκησης κατά τα δύο χρόνια της θητείας της.

Μερικά από τα οποία είναι:

Σε εθνικό επίπεδο:

Το Σωματείο Οικοδομών Σκοπέλου υπήρξε, μαζί με την ομοσπονδία Οικοδόμων, πρωτεργάτης στον αγώνα για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ Ομοσπονδίας και υπουργείου Εργασίας. Ένας αγώνας που έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναγνώρισης των υπέρ αγνώστων ενσήμων.

Το Σωματείο συνεχίζει τον αγώνα του για σύνταξη στα 58, αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συναδέλφων, εργαζονμένων και ανέργων, ενώ διαρκής είναι η μάχη για την συνδιακαλιστική ελευθερία και δράση και την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε τοπικό επιπεδο:

Όπως είναι γνωστό εδώ και 65 χρόνια το ιστορικό σωματείο των οικοδομών Σκοπέλου είναι αυτό που πρωτοστατεί σε όλες τις κινητοποιήσεις και δεικδικεί λύσεις για ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στελέχωση με γιατρούς και προσωπικό του Κέντρου Υγείας, για καλύτερη εκπαίδευση, συνθήκες εργασίας και μεροκάματα, αναπτύσσοντας το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης με όλους τους εργαζόμενους του νησιού.

Τα τελευταία 2 χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, είναι αυτό που φέρνει στο προσκήνιο και απαιτεί μελέτες για στατική, αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτηρίων και αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το νησί.

Δίνει καθημερινά εδώ και χρόνια αγώνα για την στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την ανακατασκευή του κτιρίου του κέντρου υγείας.

Είναι αυτό που με παρεμβάσεις του πρωτοστατεί για τη λύση στο συγκοινωνιακο πρόβλημα της Σκοπέλου.

Είναι το σωματείο που μαζί με τους άλλους ταξικους φορείς του νησιού αγωνίζονται για δωρεάν δημόσια παιδεία, ενώ μεγαλειώδεις, ήταν οι απεργιακες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και η απεργιακή κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη, που έλαβε μέρος ενεργά και μαζικά και η μαθητική κοινότητα.

Η ηχηρή παρέμβαση του σωματείου σταμάτησε κάθε σκέψη για απαγόρευση της οικοδομικής δραστηριότητας επί του πρώτου και δευτέρου παραλιακού δρόμου της χώρας Σκοπέλου.

 

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: