Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου για τον απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Καταδικάζουμε τη διάθεση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τον απόπλου της φρεγάτας “Ύδρα” για να συμμετέχει στις αμερικανονατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρόκειται για ακόμη μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη στο κουβάρι της εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά του πολέμου στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η συγκεκριμένη αποστολή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης διάθεσης του στρατηγείου της Λάρισας για τη διοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες» της ΕΕ και υπηρετεί την απαράδεκτη πολιτική στήριξης του κατοχικού κράτους του Ισραήλ στη γενοκτονία που πραγματοποιεί κατά του Παλαιστινιακού λαού. Προστίθεται στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και στο πλήθος «διευκολύνσεων» με την παραχώρηση βάσεων, λιμανιών, άλλων υποδομών, την αποστολή πολεμικού υλικού εκτός συνόρων κ.ά για τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και του λαού μας. Αντίθετα, ανεβάζουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετέχει σε αυτές τις αποστολές.

Οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές επιχειρήσεις «Φρουρός της Ευημερίας» και «Ασπίδες», που εξελίσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή με ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας, δεν αποσκοπούν, ούτε και θα μπορούσαν, στην υπεράσπιση της «ευημερίας» των λαών, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων τους. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της στρατηγικής σημασίας περιοχής στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η «ευημερία» της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα και με ορατό τον κίνδυνο γενίκευσης των συγκρούσεων.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι η απόφαση αποστολής της φρεγάτας έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά από τις συζητήσεις στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ”, όπου οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας προς το Ισραήλ και επαίνεσαν για τον ηγετικό της ρόλο στις νέες ναυτικές επιχειρήσεις!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη, απαιτώντας:

  • Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
  • Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη!
  • Να τερματιστεί τώρα το μακελειό στη Γάζα και η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη!
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: