Μετά το Γυμνάσιο, τι; | Ενημέρωση γονέων – μαθητών για το ΕΠΑΛ στο Γυμνάσιο Σκοπέλου

Μετά το Γυμνάσιο, τι; | Ενημέρωση γονέων - μαθητών για το ΕΠΑΛ στο Γυμνάσιο Σκοπέλου
Επειδή, μετά το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο δεν αποτελεί τη μοναδική επιλογή, σας προσκαλούμε στην ενημέρωση για το ΕΠΑ.Λ., που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 18.00, στο κτήριο του Γυμνασίου Σκοπέλου «Καισάριος Δαπόντες». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτριος Σαμαράς, Διευθυντής του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου Μαγνησίας.

Είναι απαραίτητο γονείς και μαθητές να γνωρίζουν τη δομή και το πλαίσιο λειτουργίας του Επαγγελματικού Λυκείου ( ΕΠΑ.Λ.), καθώς και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Το ΕΠΑ.Λ. είναι μια λύση στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης. Παρέχει Απολυτήριο ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και επιπλέον παρέχει και Πτυχίο, επιπέδου 4, δηλαδή μέσα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το παιδί αποκτά τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο, μία εξειδίκευση στον τομέα που έχει επιλέξει. Προσφέρει, λοιπόν, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αποτελεί ελκυστική επιλογή για μαθητές που ξέρουν τι θέλουν να σπουδάσουν, ασχολούνται με το επάγγελμά τους και δεν αναλώνονται σε μαθήματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Οι επιλογές μετά το ΕΠΑ.Λ., με τις μεταρρυθμίσεις του νόμου 4610/2019, είναι περισσότερες:

  • Οι μαθητές μπορούν με εξετάσεις να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και Σχολές όπως Αστυνομία, Λιμενικό, Στρατιωτικές κλπ,
    Να συνεχίσουν με την τάξη μαθητείας που παρέχει πιστοποιημένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5, εργασιακή εμπειρία, επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να βγουν στην αγορά εργασίας ως ειδικευμένοι και να ασκήσουν το επάγγελμα της ειδικότητάς τους στον ιδιωτικό τομέα ή σε αντίστοιχες θέσεις στο Δημόσιο.
  • Ο σωστός σχεδιασμός της επαγγελματικής πορείας των παιδιών σας απαιτεί σφαιρική ενημέρωση. Γι αυτό η παρουσία σας στην εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ Σκοπέλου

Ανδρουλάκη Αναστασία

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σκοπέλου

Χρήστος Παλαιολόγος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: