Ευαισθητοποίηση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ευαισθητοποίηση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία
Πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης των μαθητών σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία.

Στα πλαίσια της Δράσης «1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολείο για όλους», που στοχεύει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών/μαθητριών, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολείου, βιωματική δράση που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης των μαθητών σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία.

Η αφορμή ήταν η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και εκτός από τη βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τις διάφορες μορφές αναπηρίας και έγινε και προβολή αντίστοιχου ντοκυμαντέρ.

Επίσης στόχος της δράσης ήταν να αναδειχθούν οι δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε ένα άτομο με προβλήματα όρασης και κινητικής αναπηρίας στο κτίριο του σχολείου μας, αναδεικνύοντας έτσι τα προβλήματα προσβασιμότητας που υπάρχουν καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των υπευθύνων για την επίλυση τους.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως π.χ. την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου.

Τη δράση συντόνισε ο Κώστας Υψηλός και μέλη της ομάδας ήταν οι εκπαιδευτικοί: Βασιλική Πέγιου, Δήμητρα Γιανναράκη, Βασιλική Αναγνωστάκη και Δημήτρης Σακατζής.

Ευαισθητοποίηση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων για αναπηρία

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: