Τετάρτη

17 Απριλίου 2024

Απάντηση του Α.Ο. Σκοπέλου στην ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου Πτελέου

Απάντηση του Α.Ο. Σκοπέλου στην ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου Πτελέου
Απάντηση στην ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου Πτελέου έδωσε ο Α.Ο. Σκοπέλου, με αφορμή το μεταξύ τους παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα και θέτοντας κάποια καίρια ερωτήματα προς όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος Β΄ΕΠΣΘ.

Διαβάσαμε την επιστολή της ομάδας του Πρωτεσίλαου και για μια ακόμα φορά ενώ το πρόβλημα κρατάει χρόνια και έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές αναγκαζόμαστε να το κάνουμε άλλη μια.

Διαβάζουμε ότι η αντίπαλη ομάδα δεν έκανε προθέρμανση, ότι δε βρήκε μέσο για να έρθει στο γήπεδο, ότι ήθελε να λήξει το παιχνίδι πιο νωρίς για να προλάβει το καράβι και ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν μπάνιο μετά την λήξη του αγώνα. Επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα της διανυκτέρευσης στο νησί μας αλλά έχουν υποχρεώσεις. Ακόμα διαβάσαμε ότι εμείς, οι ομάδες των Βορείων Σποράδων, μια χαρά έχουμε κανονίσει τους αγώνες μας όπως μας βολεύει και ότι θέλουμε να παίζουμε σε ουδέτερες έδρες και ότι μας συμφέρει αυτό το γεγονός.

Κύριοι προς όλες τις ομάδες έχετε να έρθετε μία μόνο φορά μέσα στον χρόνο στο νησί μας.

Γνωρίζετε περίπου ημερολογιακά ποτέ θα γίνει αυτό μη μας λέτε ότι δεν μπορείτε να κανονίσετε τις δουλειές σας και να έρθετε να παίξετε έναν αγώνα όπως είναι ανθρώπινο, πρώτα για την ίδια την ομάδα σας και μετά και για εμάς. Εμείς δηλαδή δεν έχουμε δουλειές, δεν έχουν φροντιστήρια τα παιδιά, δεν δουλεύουν εδώ οι άνθρωποι μεροκάματο και το αφήνουν μισό ή καθόλου για να μπορέσουν να έρθουν να παίξουν ποδόσφαιρο στον Βόλο;

Επίσης νομίζετε ότι κάθε φορά ερχόμαστε πλήρεις στον Βόλο; Μένουν πολλές φορές πίσω παιδιά είτε επειδή πρέπει να δουλέψουν είτε επειδή έχουν φροντιστήρια και δεν γίνεται να τα αλλάξουν.

Εμείς Κύριοι είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε 13-14-15 φορές μέσα στον χρόνο διανυκτέρευση στον Βόλο, θεωρείται ότι είναι εύκολο αυτό ή ότι μας αρέσει;

Έχουμε έρθει φέτος και Τετάρτη να παίξουμε αναβληθέν παιχνίδι όπως και έχουμε μείνει δυο μέρες λόγω απαγορευτικού. Εσείς αυτά τα θεωρείται εύκολα;

Ούτε μια φορά δεν έχει ενδιαφερθεί μια ομάδα πως θα έρθουμε από το λιμάνι του Βόλου στο γήπεδο όπου είναι αυτό για να αγωνιστούμε. Για τον λόγο αυτό αναγκαζόμαστε συνέχεια να πληρώνουμε επιπλέον ταξί λεωφορείο ή και να νοικιάζουμε αυτοκίνητα για να μετακινηθούμε.

Μας λέτε ότι κάνατε ή κάνουν κάθε φορά τόσο ταξίδι οι ομάδες. Εμείς στον πρώτο γύρο δεν κάναμε 4 ώρες ταξίδι και αλλα 50 λεπτά πήγαινε και αλλά τόσα γύρνα στον Βόλο με λεωφορείο για να παίξουμε στην Σούρπη μαζί σας και μετά από αυτό να κάνουμε και διανυκτέρευση; Η λύση σας λοιπόν ποια είναι να μην κατεβαίνει η ομάδα μας; Επειδή έρχεστε στο νησί και κάνετε αυτή την μεγάλη θυσία να παίζουμε 30 λεπτα ημίχρονο και να χάνουμε και από πάνω για να σας ευχαριστήσουμε;

Να μην υπάρχει αθλητισμός στο νησί; Να πούμε όλα τα παιδιά μας όπως και τα δικά σας παιδιά που ονειρεύονται να παίξουν ποδόσφαιρο (σε οποία κατηγορία είναι αυτό) να κάτσουν σπίτι τους ή να πηγαίνουν στην ακαδημία και μόλις φτάσει η ηλικία να παίξουν στο αντρικό να τους στείλουμε τότε σπίτια τους;

Το πρόβλημα είναι γενικό και δεν εξυπηρετεί ούτε εμάς ο τρόπος που ερχόμαστε στον Βόλο, ούτε εσάς που έρχεστε εδώ, εμείς όμως κάνουμε τεράστια παραχώρηση πολλές φορές μέσα στον χρόνο κάντε και εσείς μόνο μια φορά μέσα στον χρόνο.

Επίσης πολλές φορές σας βοηθάμε να έρθετε στο γήπεδο μας ή να σας κατεβάσουμε στο λιμάνι κάτι που δεν είδαμε να γράφετε στην ανακοίνωση σας.

Τέλος ας πάμε στο κομμάτι που αναφέρεστε στην διαιτησία. Συμφωνούμε ότι είναι πέναλτι η παράβαση που ζητάτε. Θα σας παρακαλούσαμε να ανατρέξτε στο βίντεο του αγώνα στο 16:12 (5:49 της αναμέτρησης) και να μας πείτε αν ο τερματοφύλακας σας πάει να παίξει την μπάλα και αν σκουντάει ή βρίσκει τον παίχτη μας με το πόδι του; Όπως και επίσης στο 1:10:15 του βίντεο (51:49 του αγώνα) αν το φάουλ που κερδίσαμε ήταν εντός ή εκτός περιοχής; Κύριοι η ομάδα μας και φέτος έχει υποστεί πολλές κακές διαιτησίες με πολλές ανάποδες αποφάσεις που έχουν κρίνει παιχνίδια και επιλέξαμε να μην μιλήσουμε δημόσια δεν χρειάζεται τώρα να αρχίσουμε και να λέμε τα πόσα πέναλντι δεν πήραμε φέτος τα πόσα ανύπαρκτα πήραν οι αντίπαλοι εις βάρος μας και τις πόσες κόκκινες ή αλλαγές αποφάσεων γινόντουσαν κατά πως βόλευε τις αντίπαλες ομάδες για να μην διεκδικούμε τα παιχνίδια γιατί θα μιλάμε για βιβλίο ολόκληρο.

Θέλουμε καλύτερο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων και για εμάς και για εσάς, αν αυτός δεν βρίσκετε δεν είναι δικό μας θέμα. Εμείς κάνουμε την θυσία μας να βρούμε το τεράστιο ποσό για να κατέβει η ομάδα μας, κάνουμε διανυκτερεύσεις, αφήνουμε δουλειές κλπ, κάντε κάτι και εσείς, όχι μόνο να βγάζετε ανακοινώσεις όταν χάνετε και όταν κερδίζετε να είναι όλα καλά.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ομάδα του Πρωτεσίλαου η ανακοίνωση μας είναι γενική προς όλους για να μην συνεχιστεί το ίδιο θέμα να συζητείται.

Εκ της διοικήσεως του Α.Ο. Σκοπέλου

 

Η ανακοίνωση της ομάδας του Πρωτεσίλαου Πτελέου:

Για μια ακόμη φορά αναγκαζομαστε να διαμαρτυρηθουμε για τήν διαιτησία στο χθεσινό μας παιχνίδι!!!!!! με αντίπαλο την ομάδα της Σκοπέλου. Και όχι μόνο! Έχουμε καταλάβει και το έχουμε εμπεδώσει από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ποια θα είναι η βαθμολογικη κατάληξη της ομάδας μας. Δεχόμαστε ένα χερι-πεναλτυ αντιπάλου το οποίο μπορεί να διαφύγει της προσοχής του εκάστοτε διαιτητή (ανθρώπινο λαθος) αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο σέ διπλό “κροσέ” δίκην Μοχάμεντ Αλι του τερματοφυλακα σέ επιθετικό μας (Άθελά του βέβαια αλλά έγινε) και να μην δίνεται πέναλτι και κίτρινη κάρτα αλλά να κιτρινιζονται οι διαμαρτυρομενοι παίκτες μας (η καμερα ολως τυχαιως!!! δεν κατεγραψε σωστα την φαση). Σε σημείο που η αντίπαλη ομάδα προηγειτο 1-0 με γκολ στο 2ο λεπτό γιατί κατεβαινοντας από το πλοίο οδηγηθήκαμε κατευθείαν στην σέντρα χωρίς να έχουμε πατήσει καν το γήπεδο. Ύστερα από ένα οδικό ταξίδι 1 ώρας και 4 σχεδόν ωρών με το πλοίο σέ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ορισμένο στις 11:30 , να κατεβαίνουμε από αυτό στις 11:40, να πηγαίνουν οι περισσότεροι ποδαρατοι 2 χλμ στο γήπεδο (ένα ταξί βρήκαμε διαθέσιμο), να αλλάζουμε με αθλητική περιβολή σχεδόν στόν δρόμο, να ξεκινά το παιχνίδι 12:00 χωρίς ούτε τήν στοιχειώδη προθέρμανση, 1ο ημίχρονο 44 λεπτών χωρίς καθυστερήσεις, ανάπαυλα 8-10 λεπτών, 2ο ημίχρονο 40 λεπτών (δικό μας αίτημα για να προλάβουμε το πλοίο), να μην μπορούν οι παίκτες να κάνουν ένα ντουζ, να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα να προλάβουμε το πλοίο της επιστροφής, εμείς δεν το θεωρούμε αποστολή για ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά κάθειρξη με καταναγκαστικα έργα. Βεβαίως ίσως ειπωθεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα της διανυκτερευσης με την διαφορά όμως ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις όλων μας που δεν μάς δίνουν την δυνατότητα αυτή. Εν κατακλείδι μια χαρά έχουν διευκολυνθεί οι ομάδες των Σποράδων, αναγκάζοντας μας να παίζουμε σέ ουδέτερο γήπεδο και όχι στήν φυσική μας έδρα και ότι ώρα τους βολεύει. Τελος δηλωνουμε οτι δεν κατηγορουμε την ομαδα της Σκοπελου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: