Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025

|

Search

Ο «Παύλος» στον Αγνώντα – Από την παράδοση στο Σήμερα, με θέα τη Θάλασσα

Ο «Παύλος» στον Αγνώντα – Από την Παράδοση στο Σήμερα, με θέα τη Θάλασσα
Στον ειδυλλιακό όρμο του Αγνώντα στη Σκόπελο, εκεί που τα κύματα αγγίζουν κυριολεκτικά τα τραπεζάκια, ζει και εξελίσσεται μια γευστική ιστορία που ξεκίνησε το 1967

Η ψαροταβέρνα Παύλος, με ρίζες βαθιά δεμένες στην τοπική παράδοση, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για φρέσκο ψάρι και αυθεντικές σκοπελίτικες γεύσεις.

Ο «Παύλος» στον Αγνώντα – Από την Παράδοση στο Σήμερα, με θέα τη Θάλασσα

Σήμερα, 58 χρόνια μετά, ο Θανάσης Φλωρούς συνεχίζει την ιστορία, δίνοντας μια φρέσκια πνοή. Η ταβέρνα αλλάζει ρότα, χωρίς να χάνει την ψυχή της. Καφές, λαχταριστά πρωινά, σπιτικές πίτσες, μπέργκερ και μικρογεύματα πλαισιώνουν το νέο μενού, φτιαγμένα πάντα με μεράκι και ντόπια υλικά.

Κι όμως, το τσίπουρο παραμένει βασιλιάς. Με φόντο τη θάλασσα και τον ήχο των τζιτζικιών, ο Θανάσης σερβίρει τοπικά παστά παραγωγής τους, κρίταμα και τζιτζίραφα, κατίκι Σκοπέλου και “λουλουδιά” γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά — ένας φόρος τιμής στη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού.

Ο Παύλος
Αγνώντας, Σκόπελος – Μια στάση που σε ταξιδεύει.

Διαβάστε ακόμα:

Ρηγίνος Β. Πατσής 2424023188 Σκόπελος, Βόρειες Σποράδες
Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία